Politikerlede – Føj for s…..!

Hvorfor er det vi går rundt med en fornemmelse af at der aldrig sker nogen udvikling i Danmark? Der bliver talt om udvikling, der bliver lovet udvikling men der sker ikke noget. Der bliver lovet guld og grønne skove som altid ender med at blive sandet til og blive til ingenting.

Som udgangspunkt ser jeg en politiker, som en person som arbejder og vier sit liv for, at Danmark bliver et bedre sted at være. Der er selvfølgelig forskellige synspunkter når det kommer til forståelsen for, hvad et godt samfund er men målet er det samme.

Hvad står så i vejen for det gode samfund? En af de punkter jeg ser som som en problematik er fokus. Hvor fokusset på det perfekte god samfund bliver et fokus på sekundære fokuspunkter.

Sekundære fokus kunne være magt som vi ser i eksemplet i venstre. Venstre har en formand og statsminister  som har mistet fokus på det gode samfund og har et sekundært fokus. I dette tilfælde er fokus er magt. Tilbage i 2014 hvor Lars Løkke og Kristian Jensen havde et opgør om formandsposten på grund af magtmisbrug. Hvis Lars Løkke havde været en ordenlig mand med fokus på sit parti så havde Lars Løkke trukket sig til fordel for partiet. Med Lars Løkke’s fokus på sig selv, kostede det ufattelige mængder af stemmer til venstre. Lars Løkke afslørede sig selv som en mand, som var så magtliderlig, at han vil, for en hver pris, vil blive siddende på Danmarks mest magtfulde position…… på bekostningen sit parti, sin egen integritet og med Danskerne som gidsler.

Hvis vi tænker tilbage på alle de fadæser som Lars Løkke har været ansvarlig for….. Senest Landbrugspakke, GGGI, Magtmisbrug som Amtsborgmester, Magtmisbrug som minister, internt i venstre…… for Lars Løkke er intet helligt…. Magt er målet, ikke Danmark. Tænk engang at Christian Friis Bach trådte tilbage som minister, på grund af misbrug af midler, som Christian Friis Bach’s (B) ministerie  havde ansvaret for….. men manden som misbrugte midlerne (Lars Løkke) blev siddende på sin post.

Det er ikke kun venstre som har problemer med politikere som har sig selv i fokus frem for partiprincipper og fokus på at gøre Danmark til et bedre sted at være. Jeg kan nævne Bjarne Corydon. En socialdemokrat som sælger du af Danmarks arveguld…. og til hvem? til kapitalisterne over alle kapitalister…. Goldman sachs og til en pris langt under markedspris. Vi havde allerede set den katastrofe som salget af TDC havde været…. en foræring af arveguld til endnu en kapitalfond.  En socialdemokrat er en person som gerne vil have, at staten har så meget magt som mulig. Så kan det undre mig meget, at socialdemokraterne kan sælge ud af virksomheder som er ejet af staten?

……behøver jeg at nævne Bjarne Corydons nye job i konsulentvirksomheden McKinsey? For mig ligner det korruption.

Dansk folkeparti har skuffet sine vælgere, igen! Tænk at DF har fået stemmer nok til at være Danmarks næststørste parti. Danmarks populistiske parti. DF er et parti som har fokus på indvandring og EU. DF er EU modstandere og vil ud af EU, hvilket er en af DF’s grundprincipper, hvis et populistisk parti kan have grundprincipper? Men efter at være stemt ind med rekord mange stemmer så melder Kristian Thulesen Dahl ud, at de vil nærme sig Europol og derved have et tættere samarbejde med EU på trods af danskerne delvise “Nej” til EU (Retsforbeholdet).

DF har været Danmarks indvandrekritiske parti. Nu hvor DF har magten til at gøre noget ved indvandringen, så viser det sig, at de fremstår som fuldstændige tandløse og de eneste som mander sig op i kampen om, at bevare Danmark som et kristenkulturelt samfund er Venstres Inger Støjberg og selvfølgelig Nye Borgerlige.

DJØF…. argh! Jeg bliver helt træt…… DJØF’iseringen af alt offentligt i Danmark har haft meget stor succes, hvis man kan kalde det succes. Jeg ser laget mellem beslutningstagerne som befolkningen “DJØF” og desto federe og mere velnæret DJØF-laget bliver jo længere kommer vi fra hinanden. DJØF-lagt er det som gør, at det ikke lige er mit ansvar, men ansvaret ligger lidt højere oppe i DJØF-laget så vi skal have startet bureaukrati-møllen. Der er et DJØF-lag mellem befolkningen og bystyret og mellem bystyret og landstyret ligger der et DJØF-lag mere og mellem landsstyret og EU ligger der et lag mere……. og alle skubber ansvaret videre til det næste DJØF-lag. Med sådan et velsmurt bureaukrati bestyder det, at det er tæt på umuligt, at få gennemført nogle ændringer overhovedet. Det betyder også at vi kvæler iværksætterikulturen og kreativiteten i samfundet. Befolkningen bliver fastlåst i regler og får frataget eget ansvar og initiativ.

Kort fortalt, så har vi en politisk kultur som er principløs, hvor der er fokus på magt fremfor befolkning. Sager strander i bureaukratiske mudder og de, som har ansvaret for dette bureaukratiske processer gør intet for, at få laget fjernet.

Resultat for denne ansvars og principløse politiske kultur er, at vi som borgere søger nye vejen og nye partier for, at få gjort en ende på denne kultur. Vi vil have en kultur som tager ansvar og giver plads til, at vi selv kan tage ansvar for vores eget liv og nærmeste. Vi vil have en kultur som afspejler vores indre og de ønsker vi har til vores liv.

Vi som land skulle søge ordentlighed, ansvarlighed,  pro-aktivitet og integritet…… og vi har i stedet fået bureaukrati og et tilsandet samfund i bytte!

Mvh.:

Steffen G. Møller