Danmark, hvor bliver udviklingen af?

Igennem de seneste år har vi fået at vide, at udviklingen er over os? Men hvor bliver den af?

Artikel på finans.dk beskriver den skattepolitik vi har i Danmark og hvordan den hæmmer vores dagligdag som familie og borger i Danmark.

En af de ting som står ud i denne artikel er at vi, som erhvervsdrivende skal være 5 gange så effektive som den person eller virksomhed vi skal udføre arbejdet for. Dette er alene på grund af det abnorme skattetryk vi har i landet. For mig, som erhvervsdrivende betyder det, at jeg skal pålægge mine kunder skjulte skatter og afgifter i så høj en grad, at jeg har problemer med at få “businesscasen” til at hænge sammen. Mine kunder brokker sig over den timeløn jeg pålægger dem, selvom jeg har gjort at for at skære så meget af lønnen som muligt – men fakta er, at vi afgive mellem 75 og 80 kroner i skatter og afgifter for hver 100 kroner jeg tjener. For hver 100 kroner mine kunder tjener, skal de betale mellem 51-61% i skatter og afgifter. Igen, betyder det at 100 kroner som skal skifte hænder til en serviceydelse (i dette tilfælde IT) skal først beskattes for servicetageren (kunden) – reelt skal kunden, inden han/hun skal betale regningen til en serviceydelse tjene ca. 220 kroner for at betale en regning på 100 kroner.  Af de 220,- får jeg som serviceyder 100 kroner. Hvis jeg så skal trække disse penge ud til løn til mig selv, så skal jeg igen betale 55% af disse penge i SKAT og afgifter.  og Wupti! så er min kundes 220 kroner blevet til 45 kroner.  

Med sådan en samfundsmodel/beskatningsmodel er som skrevet ud af guiden “Romerriget, et bureaukratisk mirakel”. Note, til dem som ikke kender til romerriget fald, så var beskatning og bureaukrati der tog livet af romerriget. Romerriget version 2 er ved at vise sig her i Danmark, i form af overbeskatning og bureaukrati? Som borger i et land, hvor det bliver for dyrt at bestille arbejde hos en virksomhed, så er det landet begynder at degenere. Borgerne kan ikke betale virksomhederne for at udføre arbejde og virksomhederne kan ikke overleve på grund af manglende ordre. Det store rum mellem virksomhederne og kunderne er fyldt ud med stat, bureaukrati og skatter. Denne afstand der er dannet mellem parterne gør samfundet ineffektivt og ineffektive samfund degenerer og mangler kreativitet. I sidste ende dør samfundet og der skal skabes nyt ud af kaos.

Hvis vi skal redde det samfund vi har skal vi handle. Vi skal vende vores mentale forståelse fra fordeling til udvikling. I Danmark har vi en samfundsforståelse, hvor vi mener at fordeling er vejen frem. Fordeling betyder overbeskatning af arbejde, ydelser, mad – Ja, stort set alt – for, at opretholde en kæmpe offentlig sektor. Som vi ved er den offentlige sektor meget ineffektiv og investeringen i den offentlig sektor er ringe forhold til i den private sektor. Målet for en offentlig sektor skal altid være, at gør den så lille som mulig.

 • Skatter og afgifter som hæmmer kreativiteten og udviklingen skal minimeres eller skæres væk.
 • Konkurrencen mellem virksomheder skal være så fri som mulig. Dette skaber bedre resultater og priser, til fordel for forbrugeren.
 • Udvikling og kreativitet skal øge vækstmuligheder.
 • Vi skal have stoppet den centralisering som gør, at borgerne i et område eller land ikke kan tage et ansvar fordi, der er for langt til beslutningstagerne.

Skab frihed til mennesket og mirakler vil ske!

For at kunne skabe en mulighed for, at vende vores degenererende samfund til et udviklingssamfund er vi nød til at have udviklingspartier ind som en majoritet i folketinget. Udviklingspartierne i Danmark er i undertal.

Udviklingspartier:

 • Venstre
 • Konservative
 • Nye Borgerlige
 • Liberal Alliance
 • KristenDemokraterne

Fordelingspartier:

 • Socialdemokratiet
 • Dansk Folkeparti
 • Socialistisk Folkeparti
 • Enhedslisten
 • Radikale venstre
 • Alternativet

Fordelingspartier fik ved valget 2015 68,8%

Udviklingspartier fik ved valget 2015 31,2%

Note! Der kan argumenteres for, at de Radikal også er et udviklingsparti. så vil fordelingen hedder 35,8%-64,2% ud fordelingspartiernes favør. 

Konklusion.

Hvis vi skal ændre udviklingen skal vi have gang i kreativiteten og udviklingspartierne skal have meget mere at skulle have sagt. De begrænsninger staten har lagt over hovederne på befolkningen skal minimeres. Store dele af den offentlige sektor skal tænkes om og delvis privatiseres, så den bliver effektiv. Vi skal fremme mulighederne for nytænkning og kreativitet. Fjerne store dele af de hæmmende skatter og regler herom. Fjerne de bureaukratisk barriere som problematiserer og bremser udviklingen. Hvis vi laver disse tiltag vil der komme flow i samfundet og vi vil som samfund overleve.

Steffen G. Møller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *